Première in La Scala geannuleerd door staking

De eerste première van het balletseizoen 2012-2013 in het operahuis La Scala in Milaan is geannuleerd door een staking van dansers en koorleden. La Scala heeft vandaag bevestigd dat de geplande voorstelling van "Roméo et Juliette" niet zal doorgaan.

De voorstelling "Roméo et Juliette" van Hector Berlioz zou vandaag in première gaan in La Scala in Milaan. De eerste voorstelling wordt
wellicht op 28 december opgevoerd.

De voorstelling is een coproductie van de Deutsche Oper in Berlijn en de Opéra de Paris. De dansers eisten meer geld omdat ze moeten dansen op een podium dat meer helt dan de scène in de opera van Parijs. De koorleden willen meer centen omdat ze met speciale gewaden moeten zingen. La Scala bood 250 euro extra, maar de vakbonden eisten het dubbele.

Het is niet de eerste keer dat een voorstelling afgelast wordt door een staking in La Scala in Milaan. Vorig jaar werd de opvoering van "Fidelio" van Beethoven geannuleerd en eerder dit jaar werd een andere voorstelling uitgesteld door een protestactie.