Schoenaerts en Roskam werken samen voor "The faithful"

Matthias Schoenaerts gaat opnieuw de hoofdrol spelen in een film van Michaël R. Roskam. Dat meldt het Amerikaanse filmblad Variety en is bevestigd door producent Bart Van Langendonck van Savage Film.

"The faithful" is een donker liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het gangstermilieu in Brussel tijdens de jaren 90. Volgens Van Langendonck werkt Roskam momenteel met een bekende scenarist, wiens naam nog niet onthuld is, aan het script. De opnames zouden in het voorjaar van 2014 starten.

Daarnaast zal Schoenaerts ook nog te zien zijn in "Les Ardennes", het regiedebuut van Robin Pront. Het project wordt door Van Langendonck omschreven als " "Trainspotting" ontmoet "Fargo" ". "Rundskop"-acteur Jeroen Perceval schreef het scenario.

Roskam regisseerde Schoenaerts in "Rundskop". De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Zowel voor de regisseur als voor de acteur was die nominatie de start van een internationale carrière.