Zuckerberg schenkt 376 miljoen euro aan goed doel

Mark Zuckerberg (28), de CEO van Facebook, heeft 376 miljoen euro geschonken aan de Silicon Valley Community Foundation. Deze organisatie financiert gezondheids- en onderwijsprojecten.

Zuckerberg schonk 18 miljoen Facebookaandelen, die gisteren een beurswaarde van 498.8 miljoen dollar (376 miljoen euro) hadden. Het is het grootste bedrag dat hij ooit aan een goed doel geschonken heeft.

Via een post op Facebook liet hij weten dat hij "trots" is op het werk van het project Startup: Education waar hij in 2010 al 100 miljoen dollar (75 miljoen euro) aan schonk. In datzelfde jaar sloot hij zich ook aan bij Giving Pledge, een initiatief van Bill Gates (Microsoft) en Warren Buffet om de rijkste Amerikanen ertoe aan te zetten het grootste deel van hun rijkdom aan goede doelen te schenken.

"De genereuze gift van Mark zal levens veranderen en anderen in Silicon Valley en wereldwijd inspireren om iets terug te doen om van de wereld een betere plaats te maken", zei Emmett D. Carson, CEO van de Silicon Valley Community Foundation.