"Dexia is grootste bad bank van Europa"

De Europese commissaris voor Mededinging, de Spanjaard Joaquin Almunia, heeft bekendgemaakt dat hij op 28 december de Europese Commissie zal voorstellen om de nieuwe steun voor Dexia goed te keuren. Ook Belfius zal dan groen licht krijgen van de commissie.

Almunia deed zijn uitspraak aan het einde van een persconferentie over de steun aan de Spaanse banken. Hij noemde Dexia bij die gelegenheid "de grootste bad bank van Europa".

Het was al langer duidelijk dat zowel Dexia als Belfius, de vroegere Dexia Bank België, op de goedkeuring van de Europese Commissie konden rekenen. Almunia zal nu op 28 december aan de commissie voorstellen om de bijkomende steunmaatregelen goed te keuren "als zijnde compatibel met de Europese concurrentieregels".

Het is de bedoeling dat Dexia rustig kan uitdoven, nadat het eerst eerst een kapitaalsinjectie van 5,5 miljard euro gekregen heeft en 85 miljard aan staatsgaranties.