"En toen begonnen de jongens nog harder te huilen"

U heeft de foto misschien de afgelopen weken zien passeren op een of andere website: drie klassiek opgetutte, doch hilarisch huilende kinderen met de letters J-O-Y in hun kleine handjes. Veel (kerst) vreugde ging er niet uit van deze foto. Maar op sociale media werd hij al snel veelvuldig gedeeld en druk besproken. Ouders John en Janelle Adams zien er nog steeds de humor van in.

Beide ouders deden hun verhaal op de videowebsite Right This Minute: "We hadden de jongens het eerst op hun plaats gezet, maar die begonnen onmiddellijk te huilen. Onze dochter plaatsten we ertussen, maar ze speelde met de "O" die ze gekregen had. Daardoor toonde ze de kant met het label, zeg maar de achterkant, naar de fotografe. Er werd haar dan met aandrang gezegd dat ze de juiste kant moest blijven tonen. Hierdoor schrok ze zo dat ze ook begon te huilen, waardoor de jongens nog harder huilden."

"We vonden de opnames al erg grappig, nog voor we het uiteindelijke resultaat gezien hadden. Mijn vrouw en ik moesten er hartelijk om lachen. Ook nu nog."

Fotografe Jamie Zobrist twijfelde er geen moment aan om ook deze foto te ontwikkelen voor het gezin Adams: "Als ik zie hoeveel "likes" deze foto gekregen heeft op Facebook en andere sociale media, dan kan ik het nog steeds niet geloven. En de moeder reageerde ook onmiddellijk van: "Dit wordt de kerstkaart van dit jaar."" Op haar Facebookpagina voegde ze eraan toe: "I'm in LOVE with this."

Ook al waren op internetforums de meeste reacties positief , en werd de humor van het moment ingezien ("Er is niets zo leuk als krijsende kinderen op Kerstmis"), toch waren er ook negatieve opmerkingen. Zoals "Ben ik de enige die hevig huilende kinderen als tegengestelde van lief beoordeel?", "Kinderen zouden toch niet zo ongelukkig mogen zijn." Of, "Hoe komt het toch dat mensen zo genieten van wenende kinderen?"

Of was het huilen toch te wijten aan volgende opmerking: "Jullie hebben hen verteld dat de Kerstman niet echt is. Jullie zijn MONSTERS"...

lees ook