Dieven verlekkerd op autosturen

De laatste twee maanden worden in Antwerpen opvallend veel autosturen gestolen, dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vooral sturen van de Mercedes C-klasse (foto) zijn erg gegeerd. Dieven zijn tuk op de autosturen, omdat die gemakkelijk te verkopen zijn op de zwarte markt.
press photo, do not use for advertising purposes

"Het aantal diefstallen van autosturen is de afgelopen twee maanden erg de hoogte ingegaan", aldus Veerle De Vries, woordvoerster van de politie van Antwerpen op Studio Brussel. "De dieven gaan altijd op dezelfde manier te werk: ze slaan een raampje achteraan in, klauteren naar voor in de wagen en demonteren het stuur." Vaak nemen de dieven ook de ingebouwde gps en de boordcomputer mee.

De autosturen zijn gegeerd, omdat ze makkelijk te verkopen zijn op de zwarte markt. Volgens de Gazet van Antwerpen komt dat omdat andere elektronische onderdelen een ingebouwde code hebben, wat overplaatsen in andere auto's zo goed als onmogelijk maakt. Een nieuw stuur zou zo'n 700 euro kosten.