Ex-hockeyspeelster wint "Expeditie Robinson"

De Nederlandse ex-hockeyspeelster en professioneel pokeraar Fatima Moreira de Melo heeft de realityreeks "Expeditie Robinson" gewonnen op 2BE. Christophe De Meulder, die als enige Vlaming de finale haalde, strandde op de vierde plaats.

"Expeditie Robinson" vond dit jaar plaats in Maleisië. Acht bekende Vlamingen en acht bekende Nederlanders namen het tegen elkaar op. De vier finalisten, Fatima Moreira de Melo, Christophe De Meulder, Peggy Vrijens en Fajah Lourens brachten in totaal 33 dagen op het eiland door. Ze namen het tegen elkaar op in een beslissende finaleproef.

Het spel werd dit seizoen erg tactisch gepeeld. Dat had zeker te maken met het feit dat er drie pokerspelers deelnamen. Christophe De Meulder en zijn tweelingbroer Matthias zijn allebei professionele pokerspelers, net als Moreira de Melo.

De bekende Vlamingen die aan deze editie deelnamen waren ex-topturnster Aagje Vanwalleghem, stuntman Olivier Bisback, zanger Gene Thomas, ex-miss België Joke Van de Velde, choreografe Min Hee Bervoets, presentatrice Zoë Van Gastel en Matthias en Christophe De Meulder.

© Alexander Popelier