Het tegenwicht van alle ellende: de knuffel!

Hoe belangrijk een knuffel is bewijzen momenteel de vele foto’s uit Newtown, waar mensen, zelfs wanneer ze elkaar niet kennen, zich langdurig en uitgebreid laten omarmen. Maar ook in deze kerstperiode, om elkaars genegenheid te tonen, geven mensen zich al sneller over aan een (hart)verwarmende knuffel. "Want een knuffel leidt tot een gevoel van innige verbondenheid en van liefde, zonder ook maar enige seksuele connotatie", aldus de Amerikaanse knuffelgoeroe Travis Sigley.
2012 AP

Drie jaar geleden startte Sigley (zie kleine foto), die zijn carrière begon als stripper, met het geven van knuffelsessies in San Francisco. Zijn "Cuddle Therapy" werd zo’n succes dat hij vanaf volgend jaar internationaal wil doorbreken. Op de nieuwswebsite The Huffington Post omschreef hij onlangs de kracht van het knuffelen.

"Waar het op neerkomt bij een knuffel, is je helemaal over te geven, je hele lichaam te ontspannen tegen een ander lichaam en zo de rest van de wereld te vergeten. Mocht je toch iets anders voelen, dan gebeurt er iets verkeerd."

"Wanneer er situaties met spanningen zijn, of wanneer het buiten kouder wordt, dan komen meer dingen samen om een goede knuffel te willen."

"Mitt Romney ziet eruit alsof hij al gedurende een lange tijd een goede knuffel kan gebruiken. Hij lijkt zo afgesneden te zijn van andere menselijke wezens. Zijn medegevoel is ronduit nihil. Hij heeft een goede, lekkere, lange knuffelsessie nodig om zo terug met zichzelf in het reine te komen. Wie weet wat er onder hetgeen we alleen maar te zien krijgen, niet allemaal te ontdekken valt?"

Sigley heeft niemand speciaal die hij momenteel zou willen knuffelen. Liefst van al zou hij "tegelijkertijd een indrukwekkende groep van mensen" willen omarmen.

lees ook