Inge Kluft is nieuwe manager Televisie bij VRT

Inge Kluft wordt vanaf februari volgend jaar de nieuwe productiemanager Televisie van de VRT. Haar eerste opdracht is tot een sterke structuur komen voor de interne productiehuizen Jong, Cultuur en Het Televisiehuis.

Als productiemanager van Het Televisiehuis volgt ze Bart De Prez op, die in juni de VRT verliet. Bij Jong was Kluft zelf van 2007 tot begin dit jaar productiemanager. Ze stopte er even mee om mee te werken aan de opstart van de laatavondtalkshow "Café Corsari", maar vanaf februari neemt ze die taak weer op zich.

De VRT werkt aan een integratie van de productiehuizen Het Televisiehuis, Jong en Cultuur. Voor de integratie van het productiehuis Cultuur zal Kluft bijgestaan worden door Walter Couvreur, manager Cultuur.

"Bedoeling is tot een sterke structuur te komen, waarbinnen medewerkers de nodige vrijheid en omkadering krijgen om een competitief en kwalitatief sterk aanbod voor de VRT-tv-kanalen te produceren", klinkt het.

“Inge heeft de nodige competenties en ervaring om deze functie op te nemen en straks een grote en diverse groep van sterke en enthousiaste medewerkers te leiden. Ik wens haar alle succes toe”, zegt algemeen directeur productie Lena De Meerleer.

Inge Kluft gaat de uitdaging graag aan. “Het is uitermate boeiend om in deze spannende tijden deze job op te nemen. De straffe resultaten van het najaar bewijzen dat ik op een sterke ploeg kan rekenen. Ze geven ook de ruimte om aan een visie op lange termijn te werken die zorgt dat we mee blijven evolueren in het veranderend televisielandschap", zegt ze.

Wie is Inge Kluft?

Kluft studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB en volgde een Master in Mass Communication in Boston. Ze begon haar carrière bij VT4 in 1997. In 2000 werd ze producer bij de VRT voor "Koppen" en "De nationale test". Ze werkte ook mee aan het Nieuwsproject 2002, waarbij "Het journaal" en "Terzake" werden vernieuwd en "Villa Politica" en "Karrewiet" werden opgestart.

In 2003 werd Kluft productiecoördinator en dus zakelijke rechterhand van de hoofdredacteur bij de nieuwsdienst. In 2005 werd ze adjunct-netmanager en nadien netmanager van Ketnet, waar ze ook een vernieuwingsoperatie in goede banen leidde. In 2007 werd Kluft manager van het interne productiehuis Jong. Het afgelopen jaar werkte ze mee aan de voorbereiding van "Café Corsari". Die opdracht zal ze begin volgend jaar afronden.