Kristl Strubbe nieuwe algemeen directeur Herita

Kristl Strubbe wordt de nieuwe algemeen directeur van Herita, de nieuwe erfgoedorganisatie die in september het levenslicht zag. Momenteel is Strubbe nog schepen in Mechelen voor Open VLD, maar in oktober kondigde ze aan dat ze geen nieuw mandaat zou opnemen en de politiek zou verlaten.

Strubbe zegt dat haar ambitie al langer in cultureel management ligt. "Dit is voor mij een droomjob", zegt ze in een persbericht. "Ik neem al mijn ervaring mee om van Herita een slagkrachtige organisatie te helpen maken", zegt ze. 

Herita beheert erfgoedsites, organiseert erfgoedactiviteiten en werkt als dienstverlener. De organisatie is een samenwerking van Erfgoed Vlaanderen, het Forum voor Erfgoedverenigingen en het Coördinatiecentrum Open Monumentendag Vlaanderen.