Ouders Sadia opnieuw veroordeeld voor eremoord

In Namen zijn de ouders van Sadia, een meisje uit Pakistan, opnieuw veroordeeld voor eremoord. Ook de strafmaat is intussen bekend en die ligt in dezelfde lijn als in eerste aanleg. Het echtpaar had hun zoon de opdracht gegeven om hun dochter dood te schieten, omdat ze niet wilde trouwen met de partner die ze voor haar gekozen hadden.

De 20-jarige Sadia Sheikh werd vier jaar geleden door haar broer doodgeschoten in Lodelinsart, in de buurt van Charleroi. Haar uit Pakistan afkomstige familie wilde dat ze met een neef uit Pakistan zou trouwen, maar zij zag dat niet zitten. Ze wilde met haar Belgische vriend trouwen.

In een poging om zich met haar familie te verzoenen, keerde Sadia tijdens de ramadan terug naar huis, maar daar werd ze opgewacht door haar broer die haar met een wapen van de ouders doodschoot.

De ouders waren al een keer veroordeeld voor de eremoord, maar het Hof van Cassatie heeft toen de uitspraak vernietigd wegens procedurefouten. Vorig jaar was de vader tot 25 jaar veroordeeld, de moeder 20 jaar, de broer 15 jaar en de zus 5 jaar. Nu krijgt de vader dezelfde straf, de moeder heeft 5 jaar minder gekregen.