150.000 euro voor handschoen van Michael Jackson

Een handschoen met zwarte kristallen van Michael Jackson heeft op een veiling in Californië 150.000 euro opgebracht. Dat is een van de hoogste prijzen ooit voor een object van de in 2009 overleden King of Pop.
AP1984
Michael Jackson met een van zijn iconische handschoenen tijdens een optreden in 1984

De handschoen is bezet met honderden kleine zwarte Swarovski-kristallen en werd door de popster gedragen op de American Music Awards in 1984. Het item ging in Los Angeles onder de hamer voor exact 199.069 dollar, maakte veilinghuis Nate D. Sanders bekend in een mededeling. De identiteit van de koper werd niet bekendgemaakt.

Een rode leren vest die Jackson droeg voor het nummer "Beat it" werd verkocht voor 84.422 dollar. Michael Jackson droeg het kledingstuk ook in 1988 voor zijn tournee van "Thriller", het best verkochte album aller tijden.