39 landen op het Eurovisiesongfestival

39 landen nemen deel aan de 58e editie van het Eurovisiesongfestival in Malmö in Zweden. De halve finales vinden plaats op dinsdag 14 en donderdag 16 mei. De finale van de liedjeswedstrijd wordt op zaterdag 18 mei gehouden.

Sinds 2004 schommelde het aantal deelnemers aan het Eurovisiesongfestival tussen de 36 en 43. Het aantal deelnemers in Malmö in Zweden is gelijk aan het aantal kandidaten in Oslo in Noorwegen in 2010.

België zal worden vertegenwoordigd door Roberto Bellarosa met het nummer "Love kills". De 17-jarige Bellarosa is de laureaat van de Franstalige versie van "The voice".

De deelnemende landen aan het Eurovisiesongfestival 2013 zijn: Albanië, Oostenrijk, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne en Verenigd Koninkrijk.