"Doe onze enige wet die we kunnen doen"

Soms is het voldoende om gewoon razend knap te zijn. Dat ondervond Miss Venezuela, Irene Sofia Esser Quintero, enkele dagen geleden tijdens de verkiezing van Miss Universe 2012. Tijdens de vragenronde, waaruit toch moet blijken dat de schoonheden meer in hun mars hebben dan uiterlijk vertoon, begon Quintero zo besluiteloos te ratelen, waardoor haar kansen op een podiumplaats vrijwel nihil werden. Maar haar uiterlijk, en alleen haar uiterlijk, leverde haar alsnog een eervolle derde plaats op.
AP2012

De vraag die haar gesteld werd, was nochtans niet zo moeilijk: "Indien je een nieuwe wet zou mogen maken, welke zou dat dan zijn en waarom?" De 21-jarige Quintero besloot in het Engels te antwoorden en dat had ze beter niet gedaan.

"Ik denk dat welke wet dan ook in de grondwet of in het dagelijkse leven al gemaakt is. Ik denk dat we zouden moeten hebben, euh, een eerlijke manier om te gaan in onze gelijksoortige, of, euh, in onze levens zoals ze zijn."

"Bijvoorbeeld, ik ben een surfer en ik denk dat de beste golf die ik kan nemen degene is waarop ik gewacht heb. Dus alstublieft, doe onze enige, euh, wet die we kunnen doen. Bedankt, Vegas!"

Twitter raakte al snel niet uitgelachen met het vreemde gebazel: "Ik hoop dat God genade heeft voor haar verdere leven", "Nul punten van de jury maar voor eeuwig uitgelachen worden op YouTube", "Ik had het niet beter kunnen zeggen", "Waar is Kanye West wanneer je hem nodig hebt? Deze speech had hij zeker mogen onderbreken", "Soy bonita, no inteligente", "Misschien is dit wel het pijnlijkste antwoord ooit" en "Zij kan best op haar eentje een feestje bouwen".

AP2012

lees ook