"Gangnam style" meer dan 1 miljard keer bekeken

De officiële videoclip van "Gangnam style" heeft de kaap van de 1 miljard views overschreden op YouTube. De wereldhit van de Zuid-Koreaanse artiest Psy is de eerste video die daarin slaagt.

De clip van "Gangnam style" verscheen midden juli op YouTube. Het aanstekelijke nummer en het bijbehorende opvallende dansje van de 34-jarige Park Jae-Sang, alias Psy, gingen in een recordtempo de wereld rond. YouTube heeft een kleine animatie van Psy bij de teller van het aantal views geplaatst (foto boven).

Eind november stak de clip "Baby" van de Canadese zanger Justin Bieber voorbij. Met meer dan 803 miljoen views werd "Gangnam style" toen de meest bekeken video op YouTube. In minder dan een maand tijd is nu de mijlpaal van 1 miljard bereikt. Dat betekent, in theorie althans, dat 1 op de 7 mensen op aarde de video hebben aangeklikt.

In de lijst van meest bekeken video's staat Bieber dus op 2 (intussen 813 miljoen keer bekeken), dan volgen de clips van "On the floor" van Jennifer Lopez (632 miljoen) en "Love the way you lie" van Eminem (524 miljoen).

Meest gelezen