"Overweldigd door het succes van Music For Life"

De zevende editie van Music For Life van Studio Brussel is afgelopen. Vorige week vrijdag startten 12 presentatoren met de marathonuitzending. "Het was een overweldigend succes en volgend kaar komt er een nieuwe editie van Music For Life", meldt Jan Van Biesen van Studio Brussel. Music For Life werd omstreeks 19 uur afgesloten met de cover van "Follow me" van Muse door het geheugenkoor De Betties.

Music For Life heeft de voorbije week ruim 3,5 miljoen Vlamingen bereikt. De bewustmakingsactie voor de problematiek van dementie werd afgesloten met de uitzending van het 2.012e bedanknummer. Dat werd de cover van "Follow me" van Muse door het geheugenkoor De Betties. De Betties bracht het nummer eerder deze week in een uitverkocht Sportpaleis voor aanvang van het concert van Muse.

"Het was een ongelofelijke week. We wilden dementie in Vlaanderen op de agenda zetten, wat niet evident is. Toch is het heel goed gelukt. Ik ben overweldigd door het succes", meldt nethoofd Jan Van Biesen van Studio Brussel.

"De problematiek van dementie is niet eenvoudig te duiden. Er waren veel dingen die we moesten belichten en ik denk dat we dat heel integer hebben gedaan. De bewustmaking heeft gewerkt en daar ben ik heel blij om."

De voorbije week hebben 625.000 mensen een badge van Music For Life gekocht. "In ongeveer 3.000 krantenwinkels werden de badges te koop aangeboden. Ze waren snel uitverkocht en we hebben er moeten bijmaken", aldus Van Biesen.

Jan Van Biesen gaf ook mee dat Studio Brussel volgend jaar opnieuw een editie van Music For Life zal organiseren. "Ik kan zeggen dat er volgend jaar opnieuw een Music For Life komt. We willen ons opnieuw engageren om met Studio Brussel en de VRT een maatschappelijk relevante problematiek op de agenda te zetten. Dus volgend jaar zeker Music For Life", zei Van Biesen.

1.500 mensen een actie bedacht om de mensen te bedanken omdat ze Music For Life hebben gesteund. Siska Schoeters (foto) blikte samen met de elf andere presentatoren van 16 uur tot 19 uur terug op de afgelopen Music For Life-week. Na de uitzending van "Follow me" betraden de twaalf presentatoren van Music For Life de studio. Ze riepen in koor "bedankt" en op die manier werd de zevende editie van Music For Life voorgoed afgesloten.

Metallica roept veel herinneringen op

"Nothing else matters" van Metallica is het nummer dat de meeste herinneringen oproept bij de luisteraars van Studio Brussel. Het nummer werd het meeste aangevraagd, gevolgd door "These days" van Foo Fighters en "Viva la vida" van Coldplay.