"Speciale momenten vieren met een speciaal kapsel"

Toen de robotjeep Curiosity begin augustus op Mars landde, bleek niet zozeer de landing zelf, maar wel het hanenkamkapsel van NASA-medewerker Bobak Ferdowsi met de meeste aandacht op de sociale media te gaan lopen. BBC zocht hem daarom opnieuw op.

De opmerkelijke haarstijl van de 33-jarige "Mohawk Guy" leverde hem een pak huwelijksaanzoeken op en een spectaculaire stijging van het aantal volgers op zijn twitteraccount (momenteel een 55.000-tal).

"Die landing was een memorabel moment in wiens leven dan ook. Ik had al een paar jaar dit kapsel en wilde iets speciaals doen voor de landing. De groep waarmee ik samenwerk heeft dan beslist de kleuren rood, wit en blauw aan te brengen. Toen daarna president Obama in een toespraak naar mijn kapsel verwees ("Jullie zien er cooler uit dan vroeger."), moest ik toch wel even gaan zitten."

"Ik hou ervan om speciale momenten in mijn leven te vieren met steeds een ander kapsel. Buitenstaanders denken dat NASA-medewerkers ouder zijn, en meer ouderwets, maar ik denk dat de realiteit helemaal anders is. We lijken echt wel op mensen die je overal ziet."

"Ik kan op een rustige manier over straat lopen, zonder dat iemand spontaan denkt dat ik als ingenieur voor NASA werk."

Ferdowsi plant zijn haar in januari een nieuwe look te geven, want de Mars-missie blijft een van de belangrijkste dingen in zijn leven: "Door Mars beter te begrijpen en te leren waarom er wel of niet leven mogelijk is, helpt ons te begrijpen waarom de aarde zo speciaal is."

Enkele weken geleden verklaarde Ferdowsi in een interview op G4TV zijn interesse voor het heelal door "wellicht te veel naar Star Trek te hebben gekeken". En voor de vrouwelijke lezers geven we nog mee dat hij een vaste relatie heeft ("A special lady friend").

AP2012

lees ook