Celstraffen voor koppel dat dochters tot prostitutie dwong

Een koppel uit Appelterre, bij Ninove, is veroordeeld tot effectieve gevangenisstraffen van 15 en 13 jaar omdat ze hun twee kinderen seksueel misbruikt hadden en in de prostitutie hadden gedwongen. De twee ouders verliezen ook voor 10 jaar hun burgerrechten.

Het koppel prostitueerde maandenlang de twee minderjarige tweelingdochters van de vrouw. Ze misbruikten de twee meisjes ook zelf. Het misbruik begon toen de tweeling 13 jaar oud was.

Na drie jaar misbruik stapte de moeder (56) uiteindelijk zelf naar de politie. Zij en haar partner (51) werden vervolgd voor onder meer aanranding, verkrachting en aanzetten tot prostitutie.

De moeder van de twee meisjes kreeg van de correctionele rechtbank in Dendermonde een effectieve celstraf van 15 jaar. Haar partner moet 13 jaar de cel in. De twee worden ook 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Ze verliezen hun burgerrechten voor een periode van 10 jaar.

"De beklaagden toonden een totaal gebrek aan respect voor de seksuele integriteit van de jonge meisjes. Dat het kind seksuele handelingen diende te stellen met haar moeder, tart alle verbeelding. Ze gebruikte haar kinderen enkel als seksvoorwerpen om haar minnaar aan haar te binden. Zo spoorde ze haar dochter aan te stoppen met de pil, zodat ze zwanger zou worden en hem (haar minnaar, nvdr.) zo aan haar kon binden", oordeelde de rechtbank.

Twee klanten werden vrijgesproken, omdat ze niet herkend werden door de meisjes. Twee andere klanten, die bekenden dat ze seksuele handelingen hadden gesteld met de meisjes, wisten volgens de moeder niet dat de kinderen minderjarig waren (de moeder verstopte de gezichten van de meisjes toen ze "werden aangeboden" bij de klanten nvdr.). Voor hen aanvaarde de rechtbank de "onoverwinnelijke dwaling".

Een van de klanten kwam achteraf toch te weten dat het om minderjarigen ging en bood een van de meisjes toch nog geld voor seks, maar het meisje ging daar niet op in. Ook die man werd vrijgesproken.