De Wever legt eed af als burgemeester

Bart De Wever (N-VA) heeft de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Antwerpen. Hij deed dit in het Provinciehuis in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx. Met de eedaflegging is de vorming van het nieuwe Antwerpse stadsbestuur helemaal rond. Vanaf 1 januari wordt Antwerpen bestuurd door een coalitie van de N-VA, CD&V en Open VLD.

De eedaflegging vond plaats om 16 uur in het Antwerpse Provinciehuis. Na afloop kreeg De Wever enkele geschenken uit handen van gouverneur Berx. Ze gaf hem een das van modeontwerper Dries Van Noten evenals een kopie van de eedaflegging van de allereerste burgemeester van de stad. Net vandaag wordt De Wever 42.

Met de eedaflegging is de vorming van het nieuwe Antwerpse stadsbestuur helemaal rond. Eerder deze maand hadden de partijen N-VA, CD&V en Open VLD een bestuursakkoord bereikt. Enkele dagen later werden de acht nieuwe schepenen voorgesteld. Op 1 januari 2013 schiet de nieuwe bestuursploeg uit de startblokken.