Franse acteur Paul Crauchet is overleden

De Franse acteur Paul Crauchet is op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Rocbaron in het departement Var. Crauchet vertolkte verschillende bijrollen in de bekendste Franse films uit de jaren 60 en 70. In totaal acteer hij in bijna 150 producties.
AP2007

Paul Crauchet heeft tijdens zijn carrière samengewerkt met bekende cineasten als Alain Resnais, René Clément, Jacques Deray en Jean-Pierre Melville.

Crauchet speelde zijn eerst rol in "Le signe du lion" van Eric Rohmer in 1959. Hij was ook te zien in "La piscine" van Jacques Deray (1969) en "Le cercle rouge" (1970) en "L'armée des ombres" (foto rechtopstaand in het midden - 1969) van Jean-Pierre Melville (1970).

Paul Crauchet was tot op hoge leeftijd actief als acteur. De voorbije jaren was hij nog te zien in "Enfin veuve" van Isabelle Mergault in 2008 en "Les herbes folles" van Alain Resnais in 2009.