Genkse trucker in coma na "laksheid" Franse politie

Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Genk ligt in een kunstmatig coma na "laksheid" van de Franse wegpolitie. De werkgever van de man zag dat de truck al een tijd stil stond, alarmeerde de politie, maar die greep niet in. Hij werd 7 uur later verlamd teruggevonden door een collega.

De Genkenaar kreeg een astma-aanval achter het stuur van zijn vrachtwagen. De werkgever van de man zag via de gps-coördinaten van de truck dat hij al een tijdje stil stond en alarmeerde tot 7 keer de Franse wegpolitie, maar die greep niet in. Uiteindelijk stuurde de transportfirma een collega naar de plaats. Die collega vond de Genkenaar verlamd terug en verwittigde de hulpdiensten.

"Ik vind dit absoluut niet kunnen", klinkt het bij Sofie Smits, de zaakvoerder van de transportfirma uit Olen waar de man voor werkt. "Het gaat hier om een mensenleven. Truckers zijn meestal alleen op de weg. Het kan iedereen overkomen." De firma gaat een klacht indienen tegen de Franse wegpolitie. "In Frankrijk zijn ze heel streng als het op rij- en rusttijden aankomt, maar blijkbaar niet als het over een mensenleven gaat."