HAZODI-affaire loopt met een sisser af

De klokkenluiders van de politiezone HAZODI moeten het loon dat ze te veel zouden hebben gekregen, dan toch niet terugbetalen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is aan onze redactie bevestigd. De geschorste korpschef Michel Beckers mag opnieuw aan het werk.

Eind vorig jaar hebben enkele personeelsleden van de politiezone HAZODI de graaicultuur en andere mistoestanden die er zouden heersen aangeklaagd in het programma "Panorama". Na een intern onderzoek bleek dat ze zélf jarenlang te veel loon hebben gekregen. Samen zouden ze meer dan 330.000 euro moeten terugbetalen.

Het politiecollege heeft gisterenavond beslist om dat zo te laten en geen procedure voor de rechtbank te beginnen. De klokkenluiders mogen dus het geld houden, maar worden daartegenover wel in een lagere loonschaal geplaatst.

Michel Beckers, de korpschef die na de klachten van de klokkenluiders geschorst was, mag vanaf januari weer aan de slag bij de politie. Over de vergoedingen en premies die hij te veel zou hebben ontvangen, is nog geen beslissing genomen.