Jacht van Steve Jobs aan de ketting in Amsterdam

In de haven van Amsterdam is beslag gelegd op het jacht van de overleden Apple-topman Steve Jobs. De wereldberoemde ontwerper Philippe Starck, die de "Venus" uittekende, claimt dat hij nog 3 miljoen euro te goed heeft van de erven van Jobs.
AP2012

De beslaglegging op verzoek van de rechtbank vond woensdag al plaats in de haven in Amsterdam, schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Starck ontwierp het 80 meter lange jacht samen met Jobs. Als vergoeding zou de Franse designer 6 procent van de kostprijs van het schip ontvangen. Die kost werd begroot op 150 miljoen euro, wat dus zou neerkomen op 9 miljoen voor Starck. Volgens de erven van Jobs heeft de Venus echter maar 105 miljoen gekost en heeft de Fransman dus maar recht op 6 miljoen. Starck eist nu de resterende 3 miljoen euro via de rechtbank.

Jobs, die overleed in oktober 2011, heeft de afwerking van zijn jacht niet meer meegemaakt. Na een bouwperiode van 2 jaar werd de Venus 2 maanden geleden voor het eerst te water gelaten. Jobs was van plan om met het luxejacht de wereld rond te reizen met zijn vrouw en kinderen. Het jacht, dat gebouwd werd door 2 Nederlandse bedrijven, is nu in handen van de weduwe van het Apple-boegbeeld.