Meneer Konijn haalt meer dan 200.000 euro op

De Meneer Konijn-actie van radiozender Q-Music heeft al meer dan 200.000 euro opgebracht. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow vanmorgen. Het geld gaat naar de vzw Kindergeluk.
De ouders van Noa namen Meneer Konijn opnieuw mee naar huis

Meneer Konijn is de naam de knuffel van het overleden meisje Noa. Het pluchen diertje reist al sinds begin dit jaar de wereld rond en zamelt geld in door airmiles en kilometers af te leggen. Radiozender Q-Music zette mee zijn schouders onder de actie en riep zijn luisteraars op om evenementen en inzamelingen te organiseren.

Vanmorgen kwam Meneer Konijn aan op de luchthaven van Zaventem. Voor de gelegenheid zond Q-Music ter plaatse uit. Tijdens de slotshow waren de ouders van Noa aanwezig, die Meneer Konijn terug meenamen naar huis. Ook minister van Media Ingrid Lieten (SP.A, kleine foto) kwam langs.

Tot nog toe heeft de actie 151.872 euro opgebracht, zo werd bekendgemaakt. Daar komt nog 50.000 euro bij van de Vlaamse regering en bovendien lopen er nog een aantal acties. De opbrengst ligt dus boven de 200.000 euro.

De vzw Kindergeluk werkt samen met zo'n 30 organisaties die kansarme kinderen steunen. "Het is ongelooflijk hoe de actie zo'n proportie heeft aangenomen", zegt ondervoorzitster Monique Geeurickx.