Van Quickenborne een maand geschorst als burgemeester

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wordt een maand geschorst als burgemeester van Kortrijk. Dat heeft de Raad voor Verkiezingsbetwistingen beslist.

Open VLD, de partij van Van Quickenborne, werd in Kortrijk niet de grootste partij op 14 oktober. CD&V van lijsttrekker en burgemeester Stefaan De Clerck bleef de grootste. Toch werd De Clerck op 15 oktober aan de kant gezet door Open VLD, N-VA en SP.A. Van Quickenborne kon zo burgemeester worden.

CD&V en Groen hadden een klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Hij zou te grote affiches in de buurt van kieslokalen gehangen hebben.

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen oordeelt nu dat de stembusslag in Kortrijk geldig is verlopen. Maar Van Quickenborne wordt wel een maand geschorst als burgemeester. In plaats van op 1 januari wordt Van Quickenborne dus pas op 1 februari burgemeester. Het is nog niet duidelijk wie hem moet vervangen.

De oppositie reageert tevreden. "Van Quickenborne moet niet te creatief omspringen met de regels."