Waarschuwing voor inspecteur na overlijden in regenton

Een inspecteur van de politiezone Zuiderkempen die in november vorig jaar een peuter vond in een regenton in Herselt, heeft een waarschuwing gekregen. Dat heeft het politiecollege na een tuchtonderzoek beslist.

De peuter was spoorloos nadat hij even aan de aandacht van de ouders was ontsnapt. De ouders sloegen alarm, maar pas 2 uur later vonden agenten de jongen terug in een regenton in de tuin.

De agenten haalden de peuter niet meteen uit de ton omdat ze ervan uitgingen dat de jongen al dood was en ze wilden geen sporen uitwissen als het om een misdaad zou gaan. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het jongetje wel nog te leven, maar hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de ouders lieten de agenten op die manier veel kostbare tijd verloren gaan, ze dienden daarom een klacht in. Het parket besliste in mei om de agenten niet te vervolgen. Maar het politiecollege gaf een inspecteur nu wel een waarschuwing.