Caren Meynen eerste vrouw die "Top 30" Radio 2 presenteert

Caren Meynen is de eerste vrouw die de "Top 30" op Radio 2 zal presenteren. Zij volgt Dieter Vandepitte op die na bijna 9 jaar de fakkel doorgeeft. Meynen zal op 5 januari haar eerste "Top 30" presenteren.

Vandepitte (foto in tekst) presenteerde op zaterdag 6 maart 2004 zijn allereerste "Top 30" op Radio 2. “Het was een droom die uitkwam voor mij. Als kind luisterde ik sowieso elke week, en keek ik toen enorm op naar Guy Devynck. De "Top 30" is al jaren een van de best beluisterde programma’s met meer dan een miljoen luisteraars, dus het was elke week kicken."

Caren Meynen zal op 5 januari haar eerste "Top 30" presenteren. Ze is de eerste vrouw die het programma zal presenteren sinds de start op 2 mei 1970. "Ze zal het super goed doen", zegt Vandepitte. "Ze heeft jaren ervaring opgedaan met het presenteren van tops bij Radio Donna."

Deze stemmen presenteerden, in chronologische volgorde, de "Top 30" door de jaren heen: Roger Troch, Paul Verbrugghe, Johan De Maeyer, Guy Devynck, Alain Claes en Dieter Vandepitte.

© VRT 2012