De Block vangt 100 Afrikaanse vluchtelingen op

Ons land zal volgend jaar 100 vluchtelingen uit Afrikaanse landen opvangen in het kader van een programma van het vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het gaat om mensen die niet meer kunnen terugkeren naar hun land of streek van herkomst. "Dit zijn mensen die onze hulp echt verdienen, die bescherming nodig hebben", zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) in de krant.

"Kwetsbare groepen zoals vrouwen met kinderen die in eigen land hun leven riskeren, of overlevenden van geweld en foltering. Die mensen opvangen is mijn basisopdracht."

De "hervestiging" is een onderdeel van een programma van het vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties. België is nu via de OCMW's op zoek naar huisvesting. Eerder kwamen Afrikaanse vluchtelingen op deze manier al in ons land terecht. In 2013 zal het voor het eerst op een gestructureerde manier gebeuren.