Gijzeling in bank in Berlijn loopt goed af

Een gijzeling in een filiaal van Deutsche Bank in Berlijn is zonder bloedvergieten beëindigd. Een man die een 40-jarige bankbediende gijzelde, heeft zich iets na middernacht na een gijzeling van 10 uur overgegeven.

De overvaller kwam iets voor het sluitingsuur de bank binnen. Op dat moment waren er ongeveer 20 medewerkers aanwezig in het filiaal. Ze slaagden er allen in te vluchten via een nooduitgang, op 1 bediende na.

De gijzelnemer eiste een miljoen euro en dreigde ermee een bom te laten ontploffen. De politie onderzoekt nu of hij wel explosieven bij zich had.

Zo'n 300 agenten, waaronder leden van het speciale interventieteam, omsingelden het filiaal. Onderhandelaars stonden in direct contact met de gijzelnemer. Iets na middernacht heeft hij zich overgegeven. De gijzelaar was ongedeerd.