Sint-Niklase CD&V'ers stappen over naar SP.A

In Sint-Niklaas stappen twee CD&V-leden over naar de SP.A. Annemie Wauman was CD&V-fractievoorzitter in de gemeenteraad, Veerle Van Helsland was vroeger provincieraadslid voor CD&V.

Volgens Freddy Willockx, de voormalige SP.A-burgemeester van Sint-Niklaas en de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad gebeurde de verrassende overstap op eigen initiatief, maar past ze in een verruimings- en vernieuwingsoperatie vanuit het progressieve kartel tussen SP.A en Groen.

Annemie Wauman was sinds 1989 actief voor CD&V als gemeenteraadslid, voorzitter van de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting en schepen voor Cultuur, Jeugd, Personeel en Gelijkekansenbeleid. Sinds 2007 was ze CD&V-fractievoorzitter. Veerle Van Helsland was gemeenteraadslid (1994-1999) en provincieraadslid (2003-2006), werkte jarenlang voor de CM en is sinds 2007 coördinator van het wijkgezondheidscentrum "De Vlier".

"De expertise, de beroepservaring en het engagement van deze dames kan ons sociaal stadsproject alleen maar versterken", aldus Freddy Willockx. "Bij de opmaak van het bestuursakkoord hebben we ons inhoudelijk vernieuwd, nu is het ogenblik gekomen voor personele vernieuwing. Alle progressieven zijn welkom om het roodgroene vernieuwingsproject voor Sint-Niklaas kracht bij te zetten."

SP.A-Groen zal de komende zes jaar Sint-Niklaas besturen, samen met de N-VA, de winnaar van de verkiezingen.