Tiener steekt jongeman dood bij Centraal Station

Vlak bij het Brusselse Centraal Station is vannacht een jongeman doodgestoken door een tiener. Dat heeft het Brusselse parket bekendgemaakt. De vermoedelijke dader is opgepakt. Hij zou deel uitmaken van een stadsbende en is bekend bij het gerecht.

Blijkbaar ontstond omstreeks 5 uur een discussie tussen twee groepen in de Infante Isabellastraat, vlak bij het station. Daarbij werd een mes getrokken en het slachtoffer werd minstens één maal gestoken.

De politie kwam ter plaatse. Het slachtoffer kon de dader nog aanwijzen vooraleer te bezwijken. De hulpdiensten probeerden de jongeman nog te reanimeren, maar de twintiger overleed ter plaatse.

De vermoedelijke dader, ongeveer 16 jaar, kon worden opgepakt. Hij werd vergezeld door een meerderjarige. Beide verdachten worden verhoord, het lijkt erop dat ze gedronken hadden.

Op de plaats van de feiten werd ook een mes teruggevonden, maar het is niet duidelijk of dat ook het gebruikte wapen is. Het motief voor de aanval is nog onbekend, maar volgens het parket zou het niet om een afrekening gaan.