Twoo.com en Netlog komen in handen van Fransen

Het Franse onlinedatingbedrijf Meetic koopt Massive Media, het Gentse bedrijf waartoe onder andere Twoo.com en Netlog behoort. Meetic betaalt 18,9 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd.

Massive Media is het geesteskind van internetondernemers Lorenz Bogaert en Toon Coppens (foto). Zij hadden met hun sociaalnetwerksite Netlog heel wat succes eind jaren negentig. Maar door de steile opmars van Facebook raakte Netlog in verval.

Het duo richtte daarop zijn pijlen op de snelgroeiende datingmarkt via de website Twoo.com. Die werd vorige maand uitgeroepen tot grootste datingsite ter wereld, gemeten naar het aantal unieke bezoekers.

Dat grote bereik en de aanwezigheid in groeilanden lokten de interesse van Meetic. Die Franse concurrent heeft weliswaar veel lagere bezoekerscijfers, maar is wel enkele maten groter.

Meetic is ruim 300 miljoen euro waard op de beurs van Parijs. De groep, die verschillende Europese datingsites uitbaat, realiseerde vorig jaar een omzet van 178 miljoen euro en een nettowinst van 9 miljoen euro. Massive Media leed daarentegen 2,3 miljoen euro verlies op 8 miljoen euro omzet. Bogaert en Coppens zullen Massive Media blijven leiden.

Wat er met Netlog zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Voorlopig wordt de site alvast voortgezet.