Vier Vlaamse speelfilms naar filmfestival Palm Springs

Er zijn vier Vlaamse speelfilms en één coproductie met Vlaanderen geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Palm Springs. Een van de geselecteerde films, "Het vijfde seizoen", kaapte gisteren nog drie prijzen weg op het Filmfestival van de Europese Film in Les Arcs in Frankrijk.
"Allez, Eddy!"

Naast "Het vijfde seizoen" van Peter Brosens en Jessica Woodworth zullen ook "Allez, Eddy!" van Gert Embrechts, "Kid" van Fien Troch, "Tot altijd" van Nic Balthazar en de coproductie "A perdre la raison" van Joachim Lafosse te zien zijn op festival van Palm Springs.

Palm Springs is met 130.000 bezoekers een van de grootste filmfestivals van de Verenigde Staten. Sinds "De zaak Alzheimer" toonde Palm Springs zowat jaarlijks gemiddeld een tot twee Vlaamse titels.

In 2011 organiseerde het festival zelfs een mini-focus rond Vlaamse films, "The Flanders Five", met onder meer "Adem" van Hans Van Nuffel, "Dossier K." van Jan Verheyen en "Turquaze" van Kadir Balci. Vorig jaar stonden "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven, "Noordzee, Texas" van Bavo Defurne en "Rundskop" van Michaël R. Roskam op het programma.

"Het vijfde seizoen" in de prijzen

"Het vijfde seizoen" heeft gisteren drie prijzen in de wacht gesleept op het Filmfestival van de Europese Film in Les Arcs in Frankrijk.

Aurélia Poirier won de prijs voor beste actrice, Hans Bruch Jr. ging aan de haal met de prijs voor beste fotografie en daarnaast won de film ook de Prix Cineurope.

De vierde editie van het festival in Les Arcs stond in het teken van de Belgische film. Zo werden onder meer "Blue Bird", "De Zaak Alzheimer" en "Aanrijding in Moscou" vertoond.