17 rijbewijzen ingetrokken bij bob-campagne Brussel

Bij een grootschalige politieactie in en rond Brussel zijn vannacht 17 rijbewijzen ingetrokken. Dat laat de federale politie weten. De controleactie vond plaats tussen 18 uur en 4 uur. Er werden 1.840 voertuigen gecontroleerd en 146 processen-verbaal opgesteld.

Volgens de eerste voorlopige resultaten werden 2 administratieve aanhoudingen verricht en werden 12 mensen opgepakt omdat ze geseind stonden.

In totaal werden 61 mensen geverbaliseerd voor dronken rijden, 3 voor rijden onder invloed van drugs, 36 voor overdreven snelheid, 14 wegens niet in orde met de technische controle, 11 wegens rijden zonder rijbewijs, 7 voor het gebruik van een gsm achter het stuur, 6 voor rijden zonder verzekering en 2 voor bezit van een verboden wapen. Er werden 17 rijbewijzen ingetrokken.

Er namen bijna 200 politieagenten deel aan de controleactie, op een twintigtal plaatsen in en rond Brussel.