70 toeristen urenlang vast op een kabelbaan

In de Franse Pyreneeën hebben meer dan zeventig toeristen urenlang geblokkeerd gezeten in de gondels van de kabelbaan naar het skistation Superbagnères. Het kabelverkeer tussen Luchon en het skistation kampte met een stroompanne.
(Archieffoto)

De toeristen zijn meer dan vier uur lang tientallen meters boven de grond blijven hangen. De meesten zijn daarna ontzet door brandweer en politie, een twintigtal inzittenden moest met een helikopter worden gered. Gelukkig was het weer goed en vielen er geen gewonden.

De onfortuinlijke toeristen zijn allemaal opgevangen in het stadhuis van Luchon, waar ze op adem konden komen en zich opwarmen. Er loopt nu niet alleen een onderzoek naar de oorzaak van de stroomonderbreking, maar ook naar de veiligheidsmaatregelen.