Sterren vragen om actie tegen wapengeweld

Op Youtube circuleert een filmpje waarin Amerikaanse acteurs, muzikanten en andere sterren oproepen om actie te ondernemen tegen wapengeweld. In de video gemaakt voor de organisatie Demand A Plan vragen ze zich af hoeveel drama's er nog moeten gebeuren voor er iets gaat veranderen.

In het zwart-witfilmpje zijn onder meer Denzel Washington, Beyoncé, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Julianne Moore, Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow en Chris Rock te zien. 

Aanleiding voor het filmpje is de schietpartij op de basisschool van Sandy Hook in Newtown vorige week vrijdag. Ook andere schietpartijen worden in herinnering gebracht. De sterren roepen het publiek ook op om zelf hun stem te laten horen.

Demand A Plan is een voorstander van strengere wapenwetten. Op de website van de organisatie kunnen mensen een petitie ondertekenen die wapenbezit aan banden wil leggen.