Strijd over rechten "The Godfather" ten einde

De juridische strijd tussen filmstudio Paramount en de erven van "The Godfather"-auteur Mario Puzo is ten einde. Beide partijen hebben een schikking getroffen.

Paramount kocht in 1969 de rechten op het boek "The Godfather" van Puzo en maakte er drie films over. Na de dood van Puzo in 1999 gaf de filmstudio de toestemming om een vervolgverhaal uit te brengen, "The Godfather returns". Twee jaar later publiceerde de familie van Puzo nog een vervolg, "The Godfather's revenge", zonder de toestemming van Paramount. Ook voor een derde vervolgboek, "The family Corleone", gaf de filmstudio geen toestemming.

Paramount beweerde naast de filmrechten ook de franchiserechten te bezitten van "The Godfather", dat zijn de rechten op afgeleide producten. Zij wilden dus ook iets te zeggen hebben over de nieuwe boeken die in de reeks verschenen. De erfgenamen van Puzo stapten op hun beurt naar de rechter in een poging om onder het contract met de filmstudio uit te komen. 

Paramount en de erfgenamen van Puzo hebben nu laten weten dat er een overeenkomst bereikt is tussen beide partijen. Meer details zijn niet bekendgemaakt.