Bpost neemt postbedrijf Landmark Global uit VS over

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft een meerderheid van 51% van de aandelen van het Amerikaanse postbedrijf Landmark Global verworven. Dat melden beide bedrijven in een persmededeling. Hoeveel Bpost betaald heeft om de meerderheid te verkrijgen, is niet bekend.

Landmark Global is de tweede aankoop van Bpost op de Amerikaanse markt. In 2009 had Bpost al het postbedrijf MSI overgenomen. MSI en Landmark zijn in feite concurrenten van elkaar, want ze verschepen allebei pakjes die via het internet besteld werden. Beide bedrijven zijn in de hele VS en Canada actief.

Landmark bestaat sinds 2005 en is vooral actief aan de westkust van de VS en in Canada. Vorig jaar was het bedrijf goed voor een omzet van 38 miljoen euro. Er werken meer dan 75 mensen. Het bedrijf zal zijn naam behouden en de toplui blijven op post.

Naast de Amerikaanse markt heeft Bpost ook al overnames gedaan in Hongkong en Singapore.