Brad Pitt actief op Chinese versie van Twitter

De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft een account aangemaakt op de Chinese versie van Twitter, Weibo. De eerste korte bijdrage van de acteur veroorzaakt heel wat verwarring.

"Het is de waarheid. Yep, ik kom eraan", schrijft de 49-jarige acteur op Weibo. Het bericht werd snel meer dan dertigduizend keer doorgestuurd en Pitt heeft intussen al meer dan honderdduizend volgers.

Brad Pitt is al vijftien jaar niet meer welkom in China. De acteur werd na zijn hoofdrol in de Chinakritische film "Seven years in Tibet" de toegang tot het land ontzegd.

Brad Pitt is niet de enige Amerikaan die voet aan grond krijgt op Chinese sociale media. De Amerikaanse basketbalster Stephon Marbury speelt vandaag bij een Chinese club en heeft bijna 800.000 volgers op Weibo in China.