Brusselse prostituees vinden geen gehoor bij RvS

De Brusselse politie mag overlastboetes uitschrijven voor tippelende prostituees en hun klanten. Dat zegt de auditeur van de Raad van State. Een aantal prostituees had een klacht ingediend tegen de maatregel, maar ze krijgen dus ongelijk.

Sinds een jaar treedt de politie streng op tegen de straatprostitutie in de Alhambrawijk, in het centrum van Brussel. Een aantal prostituees en enkele sociale verenigingen vonden dat machtsmisbruik en dienden een klacht in bij de Raad van State.

Maar de auditeur van de raad vindt de klacht dus ongegrond en geeft de stad gelijk. Het advies van de auditeur is niet bindend, maar wordt meestal gevolgd door de Raad van State. De definitieve uitspraak volgt later.

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS) zei eerder dat er 30 procent minder prostitutie in de buurt is sinds de invoering van de administratieve boetes.