Defecte wissels sturen treinverkeer in de war

Een defect aan een wisselverbinding in Sint-Niklaas heeft de ochtendspits op het spoor verstoord. Dat bevestigt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Het defect aan meerdere wissels werd rond 06.00 uur ontdekt. Tot 7.30 uur reden er daardoor zo goed als geen treinen tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas in beide richtingen. Vanuit Gent was het treinverkeer beperkt tot Sint-Niklaas en daarna werden de treinen omgeleid, waardoor het traject een half uur langer duurde dan gewoonlijk. De situatie is sinds 7.30 uur tijdelijk hersteld, maar er zijn nog vertragingen.

Ook tussen Aalst en Burst was het treinverkeer vanochtend onderbroken. Op die lijn rijden speciale scholierentreinen. Omdat die in de vakantie niet rijden, moet een controlerit gebeuren. Tijdens die rit is vanochtend gebleken dat er problemen waren met de sporen en daarom werd beslist om vervangende bussen in te leggen. Het probleem moet tegen de avondspits hersteld zijn.