Ex-korpschef HAZODI weer aan de slag

De voormalige korpschef Michel Beckers is weer aan de slag bij de politiezone HAZODI. Beckers kwam in opspraak na een uitzending van Panorama in 2011 rond de vermeende graaicultuur bij enkele personeelsleden van HAZODI.

Michel Beckers werd in de uitzending beschuldigd van het onrechtmatig profiteren van vergoedingen en premies. Niet lang daarna werd hij geschorst. Beckers heeft de beschuldigingen altijd betwist en onder meer het Hasseltse parket oordeelde dat hem niets strafrechtelijks ten laste kan worden gelegd.

Het politiecollege heeft vorige maand zijn schorsing opgeheven en nu heeft Beckers dus een nieuwe job gekregen bij HAZODI. Sinds maandag is hij aan de slag als diensthoofd van de wijkwerking.

"Michel Beckers werkt constructief mee. Dat bleek uit een overleg met huidig korpschef Philip Pirard", luidt een mededeling van de politiezone. "Het politiecollege onthoudt zich van verdere commentaar om de re-integratie van Beckers zo sereen mogelijk te laten verlopen."