Jeugdschrijver Jan Simoen (59) is overleden

De jeugdboekenschrijver Jan Simoen is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Simoen debuteerde in 1993 met "Duizend stenen ogen" en werd verschillende keren bekroond. De schrijver groeide op in Middelkerke, maar verhuisde midden de jaren 70 naar Leuven.

In 1996 publiceerde Simoen "Met mij gaat alles goed", dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, namelijk de dood van een vriend van Simoen aan de gevolgen van aids. Veel van zijn werk gaat over de realiteit en actualiteit.

In 2007 schreef Simoen "Slecht", een boek waarvoor hij een Boekenwelp en De Gouden Zoen ontving. In oktober 2012 verscheen zijn meest recente boek, "De nacht van 2 april".

Jan Simoen leed al enkele jaren aan kanker. In februari 2012 zette hij Kanker4Life op, waarmee hij wilde aantonen dat mensen met kanker nog energiek genoeg zijn om anderen in nood te helpen. Volgens uitgever Querido zal het project worden voortgezet door zijn zoon.