"The Sopranos"-acteur Tony Lip is overleden

De Amerikaanse acteur Tony Lip is op 82-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekte. Tony Lip is vooral bekend voor zijn rol van Carmine Lupertazzi in de Amerikaanse televisieserie "The Sopranos".
AP2005

Tony Lip werd in een nachtclub in New York ontdekt door regisseur Francis Ford Coppola. Coppola gaf de zaalmeester een rol in zijn maffiafilm "The godfather" (1972).

Daarna vertolkte Tony Lip vooral kleine bijrollen in een twintigtal langspeelfilms, onder meer in "Raging bull", "Goodfellas" en "Donnie Brasco". In de jaren 90 acteerde hij in de televisieserie "Law & order". Hij was vijf seizoenen te zien in "The Sopranos", van 2001 tot 2007.

Tony Lip was een van de auteurs van het kookboek "Shut up and eat!" uit 2005. In het boek beschreven verschillende Amerikaanse acteurs met Italiaanse roots hun favoriete Italiaanse gerechten. Onder anderen James Gandolfini en Chazz Palmintieri werkten mee aan het boek.

De vrouw van Tony Lip overleed in 1999. Hij laat twee kinderen en een kleinkind na.