Bent Van Looy zoekt 100 enthousiaste lezers

Bent Van Looy, zanger en frontman van Das Pop, is dit jaar de voorzitter van de lezersjury van de Gouden Boekenuil. Hij is op zoek naar honderd lezers die samen met hem zullen beslissen wie de Prijs van de Lezersjury wint.

De honderd lezers kiezen hun favoriete boek uit de shortlist van vijf boeken die door de vakjury wordt samengesteld. Welke vijf boeken de juryleden zullen moeten lezen, is nog niet bekend. De vakjury, met Radio 1-boekenvrouw Friedl' Lesage als voorzitter, maakt eind januari eerst een longlist van 20 kanshebbers bekend. Eind februari wordt die gereduceerd tot een shortlist.

De Prijs van de Lezersjury, goed voor 2.500 euro, wordt op 4 mei uitgereikt in de Vooruit in Gent. Wie deel wil uitmaken van de lezersjury, kan tot 7 februari zijn kandidatuur stellen op de website www.goudenboekenuil.be.

De Gouden Boekenuil, de opvolger van de Gouden Uil, bekroont het beste Nederlandstalige werk (literaire fictie of literaire non-fictie) van een Vlaamse of Nederlandse auteur. Vorig jaar won de Grieks-Nederlandse schrijver David Pefko met zijn roman "Het voorseizoen". De prijs van de Lezersjury ging naar "Grip" van de Nederlandse auteur Stephan Enter.