David Bowie viert 66e verjaardag met single

De Britse zanger David Bowie heeft op zijn 66e verjaardag een nieuwe single uitgebracht. Het melancholische "Where are we now" is de voorbode van een nieuw album, dat in maart uitkomt. "The next day" is het eerste studioalbum van Bowie in tien jaar tijd.
AP2010

David Bowie heeft op zijn 66e verjaardag een nieuw nummer gepubliceerd op zijn website en op iTunes. "Where are we now" is de voorbode van de cd "The next day".

"The next day" is het eerste studioalbum van Bowie sinds de release van "Reality" in 2003. Tijdens de tournee rond dat album kreeg Bowie hartproblemen en zocht hij de anonimiteit op.

De single "Where are we know" is met de bijbehorende clip te zien op de website www.davidbowie.com. Het nummer lijkt een terugblik te zijn op de periode dat Bowie in Berlijn woonde en werkte. Hij maakte er eind de jaren 70 de invloedrijke albums "Heroes" en "Low".

De 66e verjaardag van David Bowie zal niet onopgemerkt voorbijgaan. In maart opent er ook een grote overzichtstentoonstelling over de carrière van David Bowie in het Victoria and Albert Museum in Londen. Het museum selecteerde 300 objecten uit de archieven van Bowie.