Finnair Cargo opent "hub" op Brussels Airport

In maart opent de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair Cargo een vrachthub op Brussels Airport. Er komen er zogenoemde volvrachtverbindingen tussen Brussel en Helsinki, New York en Chicago. Daarnaast zal er ook meer vracht worden vervoerd op de passagiersvluchten van Finnair van en naar Helsinki.

Finnair is één van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen voor cargo en is onder meer gespecialiseerd in Aziatische bestemmingen. Net zoals Brussels Airport richt de maatschappij zich meer en meer op het vervoer van gespecialiseerde zendingen zoals farmaceutische producten. 

Een Europese luchtvaartmaatschappij die een tweede basis in Europa opent, is opmerkelijk. Volgens Finnair heeft dat veel te maken met de centrale ligging van Brussel en de aanwezigheid van veel geneesmiddelenproducenten in ons land.

“Finnair Cargo stelt zich tot doel om één van de top 5-vrachtmaatschappijen te worden tussen Europa en Noordoost-Azië, en de opening van de cargo-hub in Brussel is een belangrijke stap binnen deze visie”, zegt Juha Järvinen van Finnair Cargo.