Gestolen liefdesbrieven duiken na 40 jaar weer op

Honderden liefdesbrieven hadden ze geschreven, velen verstuurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lloyd vocht toen in Europa tegen de Duitsers en de brieven waren de enige manier om contact te onderhouden met Marian, de vrouw van zijn leven. Na de oorlog werden de brieven thuis bewaard, tot dieven er 40 jaar geleden mee aan de haal gingen.

Het was een triest ontwaken voor Lloyd en Marian Michael uit Californië toen ze in de jaren 70 ontdekten dat ze 's nachts ongewenst bezoek hadden gekregen. Tot hun grote ontsteltenis werd een houten kist gestolen waarin alle liefdesbrieven zaten die ze elkaar hadden verstuurd sinds de Tweede Wereldoorlog.

In de 40 jaar die volgde hadden ze de hoop opgegeven om de fundamenten van hun liefde ooit nog terug te vinden. Enkele maanden voor ze hun 70e huwelijksverjaardag zouden vieren, kregen ze telefoon van een oorlogsveteraan uit Moreno Valley. Hij vertelde het koppel dat hij een houten kist had gevonden met daarin honderden liefdesbrieven.

De man die hen belde was niet verantwoordelijk voor de diefstal. Hij kon het koppel opsporen dankzij het unieke militaire dienstnummer van Lloyd.

Die laatste ontving en verstuurde elke dag een brief van en naar zijn vrouw met wie hij in 1942 in het huwelijksbootje was gestapt. Korte tijd later vertrok hij met de Amerikaanse strijdkrachten naar Europa. Daar vocht hij onder meer in ons land tegen de Duitsers.

 

lees ook