Hondurese politie neemt gouden AK-47 in beslag

De Hondurese autoriteiten hebben een gouden geweer, belegd met juwelen, in beslag genomen. De AK-47 behoorde vermoedelijk toe aan drugsdealers. Geschatte waarde: meer dan 50.000 dollar.

Volledig met goud belegd, aangevuld met smaragden en diamanten en als toemaatje twee zilveren magazijnen. De Hondurese autoriteiten nemen zo'n geweer niet elke dag in beslag. Het buitensporige wapen zou meer dan 50.000 dollar waard zijn (zo'n 38.000 euro).

Het wapen was vermoedelijk het bezit van drugsdealers. Volgens de autoriteiten staat er een symbool in het wapen gegraveerd dat geassocieerd wordt met het Malverde-kartel, waarvan gedacht wordt dat het banden heeft met het Zetas-kartel in Mexico.

Het wapen werd na een tip samen met een dertigtal andere wapens, militair materiaal (zoals granaatwerpers, granaten, bajonetten, kogelvrije vesten, munitie) en paspoorten in beslag genomen tijdens een razzia in een ranch op zo'n 300 kilometer van de hoofdstad Tegucigalpa.