Regisseur David R. Ellis (60) is overleden

De Amerikaanse regisseur David R. Ellis is op 60-jarige leeftijd overleden. De maker van "Snakes on a plane" en "The final destination" is dood aangetroffen in een hotelkamer in Zuid-Afrika, waar hij aan de film "Kite" werkte. De doodsoorzaak is nog niet bekend.
A2006

David R. Ellis begon zijn carrière in Hollywood als acteur en stuntman. Hij schopte het algauw tot stuntcoördinator en regieassistent van films als "Scarface", "Fatal attraction", "Clear and present danger" en "Waterworld".

In 1996 regisseerde Ellis zijn eerste van film, "Homeward bound II: Lost in San Francisco". De film van Walt Disney was een commercieel succes. Daarna maakte David R. Ellis hij onder meer "Asylum" en twee "Final destination"-sequels.

In 2006 regisseerde Ellis de actiefilm "Snakes on a plane", met Samuel L. Jackson in de hoofdrol (foto). "Zo bedroefd na het horen van het overlijden van David R. Ellis. Zo getalenteerd, zo goedaardig, zo een goede vriend. Hij zal gemist worden. Veel te vroeg heengegaan", reageert de acteur op Twitter.

Samuel L. Jackson was ook gecast in "Kite", de film waarvoor Ellis naar Zuid-Afrika was gereisd voor opnames. "Kite" is een remake van een Japanse animatiefilm uit 1998. De doodsoorzaak van Ellis is nog niet bekend. Hij laat een vrouw en drie kinderen na.